Pui cu ciuperci si sos de vin

Printeaza

Pui cu ciuperci si sos de vin din: pui, ceapa, ciuperci, slănină, vin alb, vin rosu, faina, sare, piper, ulei, unt, cimbru, verdeata.

Pui cu ciuperci si sos de vin

Ingrediente:

  • 1 pui de 1 -1,5 kg
  • 12 cepe mici
  • 250 g ciuperci
  • 100 g slănină
  • 1/2 l vin alb
  • 1/2 l vin roşu
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper
  • ulei
  • unt
  • cimbru
  • verdeaţă

Mod de preparare:

Tai pasărea bucăţi. Intr-un vas termorezistent aşezi feliile de slănină, cepele curăţate, ciupercile din conservă bine scurse. Presari sare, piper, cimbru şi stropeşti cu ulei.

Aşezi deasupra bucăţile de carne de pasăre, condimentate după gust cu sare şi pi­per. Torni deasupra vinul alb şi dai la cuptor.

Când este aproape gata, torni deasupra vinul roşu şi laşi să se ru­menească frumos. Scoţi bucăţile de car­ne, pui peste sosul din vas făina şi laşi să scadă pe foc mic.

Aşezi apoi deasupra bucăţile de friptură şi presari verdeaţă tocată. Poţi servi frip­tura cu crutoane de pâine prăjite în unt.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.