Pui cu ciuperci si bere

Printeaza

Pui cu ciuperci si bere

Pui cu ciuperci si bere

Ingrediente:

  • un pui
  • o sticlă de bere
  • ulei de măsline
  • oregano
  • piper negru
  • sare
  • usturoi

Pentru sos:

  • Ciuperci tăiate
  • o ceapă
  • frunze de rozmarin
  • foi de dafin
  • usturoi
  • ulei de măsline
  • apă
  • Preparare:

Se deschide sticla de bere, iar jumătate din cantitate se pune deoparte într-o cană. Sticla de bere se bagă în interiorul puiului şi se aşază (în picioare) într-o tavă cu apă.

Se unge puiul cu ulei şi se presară oregano, piper, sare şi praf de usturoi. Se îmbracă în folie de aluminiu şi se lasă în cuptor până când se rumeneşte. In timpul acesta se prepară sosul. Se taie ceapa solzişori şi se prăjeşte într-o tigaie cu ulei încins.

Când ceapa devine aurie se adaugă puţină apă, rozmarin, frunze de dafin şi usturoi tocat mărunt. Se lasă câteva minute pe foc, apoi se pun ciupercile tăiate lamele şi berea din cană.

Se dă focul încet şi se lasă să clocotească câteva minute. După un sfert de oră se toarnă puţin din sosul lăsat de pui (strâns în sticla cu jumătatea din cantitatea de bere), se amestecă foarte bine şi se mai ţine cinci minute pe foc. Puiul se serveşte alături de sosul de bere.

Pui cu ciuperci si bere

Pui cu ciuperci si bere.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun puiul cu ciuperci.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.