Pui cu ciuperci si arpagic

Printeaza

Pui cu ciuperci si arpagic 

Ingrediente:Pui cu ciuperci si arpagic

  • 1 pui mare
  • 1 l apă, zarzavat de supă
  • cimbru
  • frunză de pătrunjel
  • foaie de dafin
  • 2 linguri unt
  • 150 g arpagic
  • 150 g ciuperci
  • 1 lingură făină
  • 1 gălbenuş
  • 1 Iingură smântână
  • 1 Iinguriţă zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Se pun bucăţile de pui la fiert. Se adaugă o ceapă, un morcov, mirodeniile şi sarea. Se lasă să fiarbă înăbuşit. Separat se înăbuşă într-o cratiţă, cu puţin unt şi câteva linguri de apă, arpagicul curăţit şi ciupercile.

Când puiul este destul de fiert, se face un rântaş dintr-o lingură de făină şi o lingură de unt, se stinge cu zeama strecurată de la pui. Se lasă să fiarbă circa 20 de minute.

La sfârşit se bate sosul cu un gălbenuş, se adaugă smântâna, zeama de lămâie şi puţin piper.

Se aşază puiul într-o cratiţă, fără zarzavat şi mirodenii, se pun ciupercile şi arpagicul bine scăzute, iar deasupra se toarnă sosul. Se ţine totul la cald în altă cratiţă cu apă fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.