Pui cu chili si sofran

Printeaza

Pui cu chili si sofran din: piepţi de pui, pastă de alune, praf de piper, ardei gras, pastă de usturoi, pastă de ghimbir, chili verde, zeamă de lămâie, ceapă, şofran, lapte, sare, unt, iaurt.

Ingrediente:Pui cu chili si sofran

  • 12 piepţi de pui
  • 45 g pastă de alune
  • 5 g praf de piper
  • 100 g ardei gras tăiat
  • 20 g pastă de usturoi
  • 20 g pastă de ghimbir
  • 4 bucăţi chili verde tăiat
  • 30 ml zeamă de lămâie
  • 160 g ceapă, tăiată felii
  • şofran cât se ia între trei degete, dizolvat în lapte
  • sare după gust
  • 60 g unt
  • 120 g iaurt scurs de apă

Mod de preparare:

Se curăţă şi se dezosează piepţii de pui. Se marinează puiul cu iaurt, pastă de ghimbir şi de usturoi sare, chimen, piper, lămâie, chili verde şi pasta de alune, timp de o oră. Se unge o farfurie întinsă, rezistentă la foc, pe care se aşază bucăţile de pui, fără să se suprapună.

Se aranjează ceapa şi rondelele de ardei gras peste bucăţile de pui si se marinează, cu amestecul rămas, pe deasupra. Se pune untul rămas din loc în loc pe farfurie şi apoi se pune în cuptor, încins în prealabil la 300° C, pentru circa douăzeci de minute.

Se scoate din cuptor, se presară şofran, se acoperă şi se lasă în cuptor la foc mic, pentru alte zece minute. Pentru a servi, se descoperă, se curăţă marginile şi se folosesc, ca garnitură, roşii, rayta şi Chutney.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.