Pui cu chiftele, legume si usturoi

Printeaza

Pui cu chiftele, legume si usturoi  din: pui, vin, ceapa, bouquet garni, usturoi, cartofi, morcovi, napi, praz, patrunjel, carne de porc, kaizer, ficatei de pui, ulei de masline, usturoi, frunze de patrunjel, peste si smantana.

Ingrediente:Pui_cu_chiftele_legume_si_usturoi

  • 1 pui de 1,5kg
  • 300ml de vin alb
  • 1 ceapă curăţată, lăsată întreagă, în care se infig 3 cuişoare
  • 1 bouquet garni (o legătură de verdeţuri – pătrunjel, cimbru, dafin)
  • 2 căţei de usturoi
  • 12 cartofi mici
  • 4 morcovi tăiaţi în bucăţi de 5cm
  • 2 napi tăiaţi în felii concentrice
  • 3 fire de praz tăiate în bucăţi de 5cm
  • pătrunjel tocat mare, pentru servit

pentru chiftele:

  • 200g carne de porc tocată
  • 100g de kaizer tăiat cubuleţe
  • 100g ficăţei de pui tocaţi mărunt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 şalote tocate
  • 2 căţei de usturoi pisaţi
  • 1 ou bătut
  • 1 mână frunze de pătrunjel tocat
  • 100g pesmet proaspăt de pâine albă

pentru usturoi:

  • 3 căţei de usturoi întregi
  • 200g de smântână pentru gătit grasă

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Se pune puiul într-o cratiţă şi se adaugă vinul şi 600ml de apă. Se pune ceapa într-o cratiţă alături de bouquet garni şi de usturoi. Se asezonează şi se aduc la punctul de fierbere. Se acoperă şi se pun la cuptor jumătate de oră.

Pentru crema de usturoi, se fierbe la foc mic usturoiul 30 de minute. Se stoarce şi se pasează cu sare şi piper. Se adaugă smântâna şi se dă la frigider.

Pentru umplutură, se amestecă într-un bol cărnurile. Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă şi se prăjesc şalotele şi usturoiul până când se înmoaie, fără să se rumenească. Se pun în vas cu oul, pătrunjelul, pesmetul, se asezonează şi se amestecă bine. Se formează 18 bile care se pun într-o tavă.

Se scoate cratiţa cu puiul din cuptor şi se pune pe aragaz la foc mediu. Se pun chiftelele în cuptor. Se adaugă legumele în vasul cu puiul. Se lasă 25-30 de minute, apoi se scoate puiul şi se păstrează legumele calde în supă

Se înlătură pielea puiului şi se desface carnea în bucăţi. Se pun pe un platou cald, lângă chiftele şi legume. Se adaugă un polonic de supă şi pătrunjel.

Pui cu chiftele, legume si usturoi

Pui_cu_chiftele_legume_si_usturoi

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. delicios arata 🙂

  2. Mi-ai facut pofta de chestia asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.