Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic

Printeaza

Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic din: rozmarin, cartofi, galbenus, sare, piper, ulei, piept de pui, unt, otet, usturoi.

Ingrediente:Pui cu chiftele de cartofi si sos balsamic

  • 1 lingura rozmarin, tocat
  • 500 g cartofi, curatati de coaja, dati pe razatoarea mare
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • 4 bucati piept de pui, curatate de pielite
  • 1 lingura ulei de masline
  • 25 g unt
  • 4 linguri otet balsamic
  • 4 catei de usturoi, taiati felii

Mod de preparare:

Amestecati cartofii cu rozmarinul, galbenusul, sarea si piperul. Incingeti ulei intr-un vas si prajiti, pe ambele parti, cate o cantitate din compozitie (cat cuprinde lingura).

Striviti pieptul de pui cu ajutorul sucitorului, pentru a-l aplatiza. Incingeti uleiul amestecat cu untul si adaugati carnea.

Presarati un praf de sare si piper.Prajiti carnea pe o parte, la foc potrivit timp de 5 minute, apoi intoarceti bucatile pe cealalta parte si continuati prajirea inca 2 minute.

Adaugati otetul si usturoiul si mai tineti pe foc inca 3 minute.

Serviti puiul cu chiftelele de cartofi si cu salata verde.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.