Pui cu cartofi rumeniţi la cuptor

Printeaza

Pui cu cartofi rumeniţi la cuptor din: cartofi dulci, boia dulce, piept de pui, zacusca, ardei iute, usturoi, concentrat de pui, zeama de portocala si salata verde.

Ingrediente:Pui_cu_cartofi_rumeniti_la_cuptor

  • 500 g cartofi dulci, taiati sferturi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 4 bucati mici piept de pui, dezosat, fara pielita
  • 6 linguri zacusca
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei iute, tocat
  • 1 catel usturoi, zdrobit
  • 100 ml concentrat de pui
  • 100 ml zeama de portocala
  • salata verde sau fasole verde pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Presară cartofii cu boiaua şi stropeşte cu 2 linguri ulei; amestecă pentru a se unge uniform şi dă la cuptor 25 min, până când se pătrund. Presară carnea cu sare şi piper şi prăjeşte în uleiul rămas, până se rumeneşte.

Aadaugă ardeiul iute şi usturoiul, ţine pe foc încă 2 min şi apoi stinge cu concentratul, zeama de portocală şi zacusca şi fierbe 10 min, până când lichidul se absoarbe, întorcând carnea ca să se pătrundă. Serveşte cu sferturi de lămâie şi garnitură de salată verde sau fasole verde fiartă la aburi.

Pui cu cartofi rumeniţi la cuptor

Pui_cu_cartofi_rumeniti_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.