Pui cu bame si ardei gras

Printeaza

Pui cu bame si ardei gras

Ingrediente:Pui cu bame si ardei gras

  • 2 pui
  • 500 g bame
  • borş sau oţet
  • 25 g unt sau untură
  • puţină zeamă de carne
  • 1 ceapă
  • 150 g ro­şii
  • 1 ardei gras
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţăm puii, îi tăiem în bucăţele şi îi spălăm. Scurgem apa şi sărăm puiul, apoi îl prăjim pe amîndouă părţile, în unt .său în untură încinsă, pînă capătă culoare aurie.

Alegem bame tinere, proaspete, tăiem codiţele şi le opărim cu borş clocotit, să­rat, sau mai bine cu oţet îndoit cu apă. Le scurgem şi le spălăm. înăbuşim foarte puţin bamele în grăsime.

Prăjim puţin ceapa tăiată mărunt, stin­gem cu zeamă de carne şi cînd s-a muiat o trecem prin sită.

Aşezăm puiul în cratiţă, turnăm deasu­pra sosul de ceapă şi puţină apă fiartă, presărăm piper şi lăsăm să fiarbă. Cînd puiul este pe jumatate gata, punem bamele. în acest timp fierbem roşiile, le trecem prin sită, le punem sare, puţin zahăr şi le tur­năm peste bame, după ce acestea au dat un clocot cu puiul.

Lăsăm să fiarbă descoperit şi adăugăm un ardei gras, tăiat ca tăiţeii de 0,5 cm, călit puţin în gră­sime.

Facem un rîntaş (o lingură făină şi o lingură unt sau untură), stins cu zea­mă de pui şi turnăm peste bame. Lăsăm să scadă descoperit pe aragaz.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.