Pui cu ardei gras si ghimbir

Printeaza

Pui cu ardei gras si ghimbir din: pui, ghimbir, ardei gras, sare, zahăr, piper.

Ingrediente:Pui cu ardei gras si ghimbir

  • 1 pui
  • ghimbir
  • 4 ardei
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • piper

Mod de preparare:

Spălaţi carnea de pui şi tăiaţi-o în bucăţi de trei centimetri lungime. Decojiţi ghimbirul şi tăiaţi o jumătate în felii lungi şi subţiri, iar pe cealaltă sfărâmaţi-o. Despicaţi fiecare ardei în şase părţi.

Amestecaţi puiul cu o linguriţă de sos de peşte, jumătate de linguriţă de sare, o jumătate de linguriţă de zahăr, puţin piper şi ghimbir zdrobit, încingeţi uleiul într-o tigaie, rumeniţi ceapa şi adăugaţi puiul, sărând după gust.

Atunci când puiul s-a rumenit adăugaţi firele de ghimbir şi ardeiul şi amestecaţi. Mai ţineţi pe foc cinci minute şi puneţi-le pe un platou Se serveşte fierbinte cu piper presărat pe deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.