Pui cu 40 de catei de usturoi si verdeturi

Printeaza

Pui cu 40 de catei de usturoi si verdeturi din: pui, sare, piper, asmatui, frunze de dafin, bulb de fenicul, ulei de masline, usturoi, seminte de fenicul, ierburi proaspete.

Ingrediente:Pui cu 40 de catei de usturoi si verdeturi

  • 1,5kg pui
  • Saie şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1  mănunchi de asmăţui, tarhon, rozmarin şi (imbru
  • 2  funze de dafin
  • 1 bulb mare de fenicul, curăţat
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 40:ăţei de usturoi, nedecojiţi
  • 1 lingură de seminţe de fenicul
  • ierburi proaspete pentru garnitură

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 190°C. Spălaţi şi uscaţi puiul. Condimentaţi-l în întregime şi puneţi c rămurică din fiecare plantă, împreună cu o frunză de dafin, înăuntrul puiului.

Puneţi puiul într-o tavă mare şi ovală cu capac. Tăiaţi feniculul în fâşii groase, apoi fiecare fâşie pe jumătate. Aranjaţi-le în jurul puiului.

Amestecaţi uleiul, usturoiul şi feniculul, apoi aşezaţi amestecul deasupra şi de jur împrejurul acestuia. Puneţi laolaltă celelalte ierburi, apoi aşezaţi-le peste pui.

Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu, apoi puneţi capacul. Lăsaţi-o la cuptor timp de 90-110 minute, sau până când puiul devine suculent.

Puneţi puiul pe o farfurie, acoperiţi-l cu folie de aluminiu şi aşteptaţi 15 minute. îndepărtaţi verdeţurile şi aranjaţi cu o lingură feniculul şi usturoiul din tavă în jurul puiului.

Garnisiţi puiul cu frunze proaspete şi apoi serviţi-l la masă.

Pui cu 40 de catei de usturoi si verdeturi

Pui cu 40 de catei de usturoi si verdeturi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.