Pui in crusta de aluat

Printeaza

Pui in crusta de aluat din: faina, lamaie, salvie, cimbru, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper, pui.

Ingrediente:Pui in crusta de aluat

  • 905 g faina
  • 2 lamai
  • 2 maini de frunze proaspete de salvie
  • 1 mana de frunze proaspete de cimbru
  • 8 catei de usturoi, decojit
  • 8 linguri de ulei de masline
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 pui intregi

Mod de preparare:

Puneti faina intr-un castron mare si amestecati-o treptat cu 500 ml de apa, pana ce obtineti un aluat elastic, usor de framantat si nelipicios. Acoperiti vasul cu aluat si puneti-l deoparte pana pregatiti puii.

Cu ajutorul unui instrument de decojit legume, curatati coaja de la 1 lamaie si zdrobiti-o intr-un mojar impreuna cu salvia, cimbrul si usturoiul.

Adaugati ulei de masline si asezonati compozitia din abundenta. Frecati puii cu marinata, atat in interior, cat si la exterior.

Taiati cealalta lamaie si puneti cate o felie sau doua in cavitatea fiecarui pui.

Preincalziti cuptorul la 220°C. Luati aluatul, impartiti-l in patru bucati si intindeti pe fiecare pana ajunge la grosimea de 0,5 cm.

Acum inveliti fiecare pui cu cate o foaie de aluat, astfel incat sa obtineti 4 pachete inchise etans.

Lasati-le 5 minute dupa ce le-ati facut, apoi coaceti-le 1 ora in cuptorul preincalzit.

Aluatul se va intari in cuptor formand o crusta, care va mentine aburul in interior si va fragezi puiul.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Nuggets de pui in crusta de faina de migdale

Nuggets de pui in crusta de faina de migdale din: piept de pui, ulei de masline, faina de migdale, boia de ardei, condimente, sare, piper.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui 1-2 linguri ulei de masline 1/2 cana faina de migdale 1 lingurita boia de ardei 1/2 lingurita condimente, dupa gust sare si piper […]

 

Rulouri de pui în crustă de mălai

Rulouri de pui în crustă de mălai din: piept de pui file, mozzarella, cascaval, malai, rosii cherry, sare, piper, cimbru, slanina. Ingrediente: 2 piepti de pui file 100 g cas sau mozzarella 100 g cascaval 3 linguri malai 300 g rosii cherry sare piper cimbru uscat maruntit 1 felie slanina   Mod de preparare: Speli […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.