Pui în crustă crocantă

Printeaza

Pui în crustă crocantă din: piept de pui, unt, vin, sare, piper, alune, paine, usturoi, sare grunjoasa, patrunjel, ulei de masline, cimbru, zahar, otet balsamic, rosii, salata verde, morcovi si fasole verde.

Ingrediente:

  • 800 g piept de pui
  • 50 g unt topit
  • 2 lingurite vin alb
  • sare
  • piper

pentru crusta:

  • 100 g alune macinate
  • 6 felii paine integrala
  • 5-6 catei usturoi
  • sare grunjoasa
  • o legatura patrunjel
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • cimbru proaspat
  • piper macinat
  • o lingua zahar
  • o lingura otet balsamic

pentru garnitura:

  • rosii
  • salata verde
  • 1-2 morcovi
  • fasole verde oparita

 

Mod de preparare:

Se feliază pieptul de pui. Se obţin fâşii potrivite, care se ung cu unt, se stropesc cu vinul dulce şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Se pregătesc ingredientele pentru garni­tură şi se condimentează cu sare, piper şi puţin ulei. Se lasă câteva minute la rece.

In acest timp se ung feliile de pâine cu usturoi pisat, se stropesc cu ulei de măs­line, se presară cu cimbru proaspăt şi se bagă în cuptor.

Se scot şi se pisează. Se amestecă pesmetul obţinut cu alunele măcinate, cu pătrunjelul tocat mărunt, cu zahărul şi oţetul balsamic.

Se mai adaugă sare şi piper, după gust.

Se trec fâşiile de pui prin compoziţia cu pesmet şi se aşază pe tava tapetată cu hârtie de copt.

Se bagă în cuptor, până se rumenesc. Se servesc cu salată asortată.

Pui în crustă crocantă

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata puiul in crusta crocanta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.