Pui copt cu dovleac, chorizo şi ardei iuţi

Printeaza

O reteta de pui copt cu dovleac, chorio si ardei iuti din: pui, ceapa rosie, ulei de masline, salvie, dovleac, cartofi, ardei iute, carnati chorizo si usturoi.

Ingrediente:

  • 1 pui mare, de aproximativ 2,25kg
  • 4 cepe roşii medii, una tăiată în jumătate, celelalte în felii groase
  • 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru uns
  • 12 frunze de salvie, 8 rupte, 4 lăsate întregi, plus o rămurică pentru decor
  • 1 dovleac plăcintar, curăţat şi tăiat în felii mari
  • 50g de cartofi noi, tăiaţi în jumătate
  • 2 ardei iuţi roşii, feliaţi
  • 110g de cârnaţi chorizo, feliaţi
  • căţeii de la 1 căpăţână de usturoi

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190 ºC/gaz 5. Se scoate grăsimea din cavitatea puiului şi se aruncă. Se pun cele două jumătăţi de ceapă în cavitate, împreună cu cele patru frunze întregi de salvie; se freacă pielea cu puţin ulei. Se pune puiul, cu pieptul în jos, într-o tavă de copt mare şi se coace timp de 45 de minute. Se întoarce puiul pe partea cealaltă şi se coace încă 30 de minute.

Se amestecă bucăţile de ceapă cu salvia, dovleacul, cartofii, ardeii iuţi, cârnaţii chorizo şi usturoiul. Se adaugă ulei, se asezonează bine şi se amestecă din nou. Se împrăştie în jurul puiului, se amestecă bine cu sucul din tavă şi se mai lasă la cuptor 45 de minute.

Se scoate puiul din tavă şi se pune pe o farfurie, apoi se potriveşte cuptorul la 220ºC/gaz 7. Se amestecă legumele cu sucurile din tavă, apoi se răsfiră pentru a avea mai mult loc şi se pun în cuptor pentru 15 minute pentru a se rumeni, în timp ce puiul se odihneşte sub o folie de aluminiu, acoperită cu un prosop de bucătărie. Se decorează cu frunze de salvie.

Pui copt cu dovleac, chorizo şi ardei iuţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.