Pui copt cu piureu de telină si usturoi

Printeaza

Pui copt cu piureu de telină si usturoi din: pui, telina, usturoi, ulei, unt, sare, piper.

Ingrediente:Pui_copt_cu_piureu_de_telina_si_usturoi

  • 1 pui
  • 4 telina potrivite
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati puiul, spalati-l si taiati-l in bucati. Puneti-l la copt, dupa ce l-ati condimentat, intr-o tava unsa cu ulei, cu 100 ml apa. Cuptorul trebuie incalzit la foc potrivit. Stropiti puiul din cand in cand cu zeama formata in tava.

Curatati telinele, taiati-le in cubuletele si puneti-le la fiert in apa cu sare. Cand s-au inmuiat, scurgeti-le de apa si maruntiti-le cat mai fin. Pentru a obtine un piure bun, adaugati 2 linguri unt si putina zeama in care au fiert.

Pisati usturoiul, frecati-l cu 1 lingura sare grunjoasa si cand aceasta s-a dizolvat, adaugati cate putin, in fir subtire, ulei. Pasta obtinuta, amestecati-o cu piureul de telina. Scoateti puiul copt din cuptor si cat este cald, turnati pentru el piureul de telina si usturoiul.

Pui copt cu piureu de telină si usturoi

Pui_copt_cu_piureu_de_telina_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.