Pui cu cinci condimente

Printeaza

O reteta delicioasa de pui cu cinci condimente din: pulpe de pui, ceapa verde, ulei de arahide, usturoi, ghimbir, vin de orez, sos de soia, miere si praf de cinci condimente.

Ingrediente:Pui cu cinci condimente

  • 8 pulpe de pui, partea superioară şi cea inferioară, cu piele
  • 1 ceapa, tăiata fin, pentru decor

pentru marinada:

  • 2 linguri de ulei de arahide
  • 6 căţei de usturoi, tăiaţi fin
  • 0 bucată de ghimbir proaspăt, de un deget, rasă
  • 4 linguri de vin de orez
  • 4 linguri sos de soia uşor
  • 4 linguri de miere
  • 4 linguriţe de praf de cinci condimente

 

Mod de preparare:

Se amestecă.într-un bol ingredientele de marinadă, se pune puiul într-un alt bol şi se toarnă peste el marinada, amestecând pentru a-l glazura. Se acoperă şi se lasă la rece 20 de minute sau chiar o zi dacă aveţi timp.

Se încălzeşte cuptorul la 160°C, se scoate puiul din bolul cu marinadă şi se pune într-o tavă. Se ţine la cuptor 40 de minute, după care se toarnă peste el marinada rămase.

Se mai pune 30 de minute la cuptor, până ce se rumeneşte şi devine lipicios. Se serveşte decorat cu ceapă verde.

Pui cu cinci condimente

Pui cu cinci condimente

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. “1 cepe veni” = in ce limba este? Nici macar nu ati verificat reteta cand ati postat-o! E incompleta, din typo!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.