Pui Cacciatore

Printeaza

Pui Cacciatore din: ulei de masline, pulpe de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, fulgi de piper rosu, masline, vin rosu, supa de pui, rosii si patrunjel.

Ingrediente:Pui_Cacciatore

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 8 pulpe de pui dezosate sare şi piper proaspăt măcinat
  • 1 ardei gras roşu, tăiat în felii subţiri
  • 1 o ceapă de mărime medie, fin feliată
  • 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1 linguriţă cu fulgi de piper roşu
  • 10-12 măsline verzi sau negre, tăiate în bucăţi mari
  • 1/2 ceaşcă de vin roşu sec
  • 1 si 1/2 ceaşcă supă de pui
  • 450 g roşii tăiate bucăţi
  • 2 linguri de pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Înfierbîntă uleiul de măsline într-o tigaie. Asezonează pulpele de pui cu sare şi piper şi aşază-le în tigaie pe partea cu piele.

Întoarce-le din cînd în cînd pînă cînd acestea devin rumene şi crocante pe ambele părţi, cam 8-10 minute.

Cînd sînt gata, scoate-le din tigaie.

Micşorează focul. În tigaia în care ai prăjit puiul, pune feliile de ardei gras roşu, ceapa şi usturoiul, fulgii de piper roşu şi bucăţile de măsline.

Ţine-le pe foc aproximativ 10 minute, pînă cînd legumele devin moi

. Toarnă apoi vinul, amestecă din cînd în cînd timp de 5 minute, pînă cînd acesta se evaporă.

Adaugă supa de pui, roşiile şi, la final, puiul, pe care îl pui cu partea cu piele în sus.

Pune totul din nou pe aragaz şi lasă mîncarea să se facă, la foc mediu, pentru încă 20 de minute sau pînă cînd sosul s-a redus la jumătate.

Adaugă sare şi piper după gust. Presară pătrunjelul. Îţi ies 4 porţii.

Pui Cacciatore

Pui_Cacciatore

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.