Pui aromat cu legume la cuptor

Printeaza

O reteta de pui aromat cu legume, cartofi, ceapa, morcov, usturoi, zeama de lamaie, ulei, bulion, rozmarin.Pui aromat cu legume la cuptor

Ingrediente :

  • 1 pui
  • 600 g cartofi
  • 3 cepe mici
  • 2 morcovi
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi puiul, cureţi ceapa, morcovii şi cartofii. Tai ceapa şi cartofii în sferturi, iar morcovii rondele.Aşezi puiul într-un vas cu ulei, de jur împrejurul lui aşezi legumele tăiate, usturoiul tăiat mărunt şi dai la cuptor pentru 45 de minute.

Când puiul s-a pătruns şi a început să se rumenească, îl scoţi, torni bulionul desfăcut în 200 ml de apă, presari rozmarin, ungi carnea cu zeama de lămâie şi mai dai la cuptor pentru 20 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.