Pui in aluat de bere

Printeaza

Pui in aluat de bere din: ciocanele de pui, oua, bere, faina, boia dulce, sare, piper.

Ingrediente:Pui_in_aluat_de_bere

  • 6-8 ciocanele de pui
  • 2 oua
  • 250 ml bere
  • 8-10 linguri de faina
  • boia dulce
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală ciocănelele de pui, tamponea- ză-le cu un şervet absorbant, după care condimentează-le pe toate părţile cu sare, piper şi boia dulce. Acoperă-le cu folie şi lasă-le la rece 15-20 de minute ca să se întrepătrundă aromele.

Separat, bate într-un castron cele două ouă cu un praf de sare, piper, boia dulce. Toarnă usor berea, încorporează treptat făină cernută, până obţii o compoziţie de consistenţa aluatului de clătite.

Bate energic cu furculiţa sau mixerul ca să se desfacă toate cocoloaşele. Trece fiecare bucată de pui prin făină şi apoi prin amestecul de ouă cu bere. Rumeneşte-le în baie de ulei încins. Scoate-le pe un şervet absorbant pentru a îndepărta surplusul de grăsime.

Serveşte-le cât sunt fierbinţi, cu un sos de roşii sau cu ketchup. Sunt la fel de gustoase şi cu sos de usturoi ori salată.

Pui in aluat de bere

Pui_in_aluat_de_bere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.