Pui cu 5 mirodenii

Printeaza

O reteta de pui cu 5 mirodenii din: pui, sare, piper, amestec chinezesc, miere, ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir, supa de pui, sos de soia, ceapa verde, ardei iute, cartofi, unt, ulei de masline, coriandru si fasole verde.

Ingrediente:Pui cu 5 mirodenii

pentru pui:

  • 1 pui (circa 1,5 kg)
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita amestec chinezesc de 5 mirodenii (piper alb, piper negru, scortisoara, rozmarin, chimen)
  • 2 lingurite miere
  • 2 lingurite ulei de floarea soarelui
  • 4 catei de usturoi tocati
  • o bucatica de ghimbir de circa 4 cm (tocat marunt)
  • 250 ml supa de pui
  • 125 ml vin rosu
  • 100 ml sos de soia
  • 4 fire de ceapa verde tocate
  • 2 ardei iuti tocati

pentru piure:

  • 1,5 kg cartofi dulci decojiti
  • 50 g unt
  • 1 bucata ghimbir decojit si ras
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 mana de patrunjel sau coriandru verde, tocat

pentru garnitura de mazare:

  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
  • 1 ardei iute (curatat de seminte si tocat)
  • 300 g mazare mange tout sau fasole verde

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 170 °C. Se spală puiul, se şterge, se sărează, se piperează, se pune în tavă. Se presară mirodeniile; se unge puiul cu miere. Se încinge într-o cratiţă uleiul de floarea-soarelui şi se prăjesc usturoiul şi ghimbirul la foc moale; se toarnă supă, vin şi sos de soia; se lasă să fiarbă la foc moale cea 10 min.

Se toarnă acest amestec peste pui şi se acoperă cu folie de aluminiu. Se fixează bine în tavă şi se coace cea 1 oră la cuptor. Se îndepărtează folia de aluminiu şi se reglează temperatura cuptorului la 220 °C. Se mai coace puiul 20 min. Pentru piureul de cartofi, se taie cuburi cartofii dulci şi se fierb al dente.

Se încinge untul şi se prăjeşte ghimbirul 2 min. Se scurg cartofii, se sărează, se piperează şi se pasează cu ulei de măsline şi untul cu ghimbir. Se adaugă în final coriandrul şi se amestecă.

Pentru garnitura verde, se încinge uleiul de floarea-soarelui şi se căleşte ardeiul. Se adaugă mazărea mange-tout sau fasolea verde, se sărează şi se călesc 2 min. Cu această compoziţie se garniseşte puiul şi se presară ceapă verde; se serveşte cu piure de cartofi.

Pui cu 5 mirodenii

Pui cu 5 mirodenii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.