Puding cu smochine, caise si migdale

Printeaza

Puding cu smochine, caise si migdale din: stafide, cirese confiate, smochine, caise deshidratate, migdale, coaja de lamaie, coaja de portocale, ghimbir, zeama de portocala, pesmet, cuisoare, scortisoara, nucsoara, zahar brun, brandy, faina, cacao, unt si oua.

Ingrediente:

  • 300 g stafide
  • 100 g cirese confiate
  • 150 g smochine deshidratate, tocate
  • 100 g caise deshidratate, tocate
  • 75 g migdale, oparite si tocate
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 50 g ghimbir proaspat, tocat marunt
  • 100 ml zeama de portocala
  • 75 g pesmet
  • 1 lingurita amestec de condimente: cuisoare, scortisoara, nucsoara
  • 100 g zahar brun
  • 150 ml brandy sau tuica
  • 100 g faina cu factor de crestere
  • 2 linguri cacao
  • 150 g unt, razuit
  • 3 oua, batute
  • unt, pentru uns

 

Mod de preparare:

Intr-un bol combina toate fructele uscate cu coaja de citrice si ghimbirul. Stropeste cu zeama de portocala, adauga pesmetul, condimentele, zharul si alcoolul. Amesteca bine si acopera; da la rece pana a doua zi. A doua zi combina compozitia cu ingredientele ramase si unge cu unt un bol rezistent.

Pune compozitia in bol, acopera cu film alimentar si da la microunde 12-15 minute sau pana cand o scobitoare infipta iese curata. Lasa sa se racoreasca circa 5 minute in bol.

Indeparteaza filmul alimentar si rastoarna pe platoul de servit. Orneaza dupa preferinta. Daca nu dispui de cuptor cu microunde, atunci acopera bolul cu hartie de copt, leaga cu ata si fierbe in vas cu apa 6 ore.

Puding cu smochine, caise si migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.