Pudding cu fructe si morcovi

Printeaza

O reteta de pudding cu fructe si morcovi din: prune, morcov, curmale, stafide, unt, ananas, zahar brun, bicarbonat de sodiu, ulei, faina, mirodenii, ou, coniac si iaurt.

Ingrediente:Pudding cu fructe si morcovi

  • 50 g prune uscate fara samburi
  • 150 g morcov, ras
  • 100 g curmale, taiate in bucati
  • 125 g stafide sau sultanine
  • 40 g unt, taiat cubulete
  • 75 g bucati de ananas din compot, bine scurse, pisate
  • 75 g zahar brun
  • 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu
  • ulei pentru uns
  • 75 g faina de prajituri
  • 75 g faina integrala
  • 0.5 lingurita mirodenii asortate, macinate
  • 1 ou
  • 4 lingurite coniac sau rom

Garnitura:

  • iaurt semigras, optional

 

Mod de preparare:

Prunele se piureaza in blender sau cu mixerul. Se pune pasta de prune intr-o cratita mare impreuna cu morcovul ras, curmalele si stafidele sau sultaninele. Se adauga untul, ananasul, zaharul si 125 ml de apa si se amesteca.

Se pune cratita la foc iute si se da compozitia in clocot, amestecand des, apoi se micsoreaza flacara si se fierbe 5 minute acoperita cu capac. Se ia vasul de pe foc, se adauga bicarbonatul de sodiu si se amesteca, dupa care se lasa compozitia deoparte 15 minute.

Intre timp, se incinge cuptorul la 180°C si se pune inauntru o tava la incalzit. Folosind o pensula speciala de uns, curata, se ung cu ulei 6 castronele termorezistente de 150 ml sau forme de budinca.

Se cern cele doua feluri de faina impreuna cu mirodeniile, apoi se pun in amestecul de fructe cu oul, coniacul ori romul si se scutura bine sita de faina. Se repartizeaza compozitia in cele sase castronele sau forme de puding si se pun pe tava de copt. Se coc 25-30 de minute, pana cand se rumenesc, cresc usor, iar atunci cand se infige o scobitoare in centrul prajiturii, compozitia nu se lipeste.

Se lasa pudingurile sa se odihneasca 5 minute dupa ce au fost coapte. Pentru a le scoate din castronele sau din forme se introduce usor lama unui cutit cu varf rotund intre aluat si forma si apoi se transfera cu grija pe un platou. Se pot servi cu cate un iaurt mic semidegresat alaturi.

Pudding cu fructe si morcovi

Pudding cu fructe si morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.