Pudding de vara

Printeaza

Pudding de vara din: zahar tos, capsune, afine, coacaze, zmeura, paine toast alba.

Ingrediente:Pudding_de_vara

  • 175 g zahar tos
  • 1 kg fructe: amestec de capsune, afine, coacaze, zmeura
  • 10-12 felii de paine toast alba, fara coaja

 

 

 

Mod de preparare:

Intr-un vas pune 6 linguri apă şi adaugă zahărul. Dizolvă, adaugă fructele şi lasă să fiarbă 7-10 min.

Strecoară fără să presezi ca să separi sucul. Taie o felie de toast rotund ca să acoperi baza unui bol de 1,5 l.

Inmoaie felia în suc şi aşaz-o cu partea înmuiată în jos.

Pune deoparte 4 felii pentru a acoperi vasul. Taie restul feliilor în 3 fâşii.

Inmoaie fiecare fâşie în suc şi tapetează marginile bolului cu partea înmuiată înspre exterior. Pune fructele în mijloc şi presează-le.

Toarnă aproape tot sucul, acoperă cu feliile oprite deoparte şi taie ceea ce depăşeşte. Unge pâinea cu sucul rămas.

Aşază bolul într-un vas adânc pentru a recupera sucul care se va scurge, acoperă bolul cu film alimentar, pune deasupra o farfurie şi aşază pe ea o conservă grea. Dă la rece peste noapte.

Pentru a servi, răstoarnă pudingul pe platoul de servit, ai grijă să scuturi ca să se desprindă bine.

Serveşte cu frişcă bătută şi îndulcită.

Pudding de vara

Pudding_de_vara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.