Pudding cu prune si ciocolata

Printeaza

Pudding cu prune si ciocolata din: ulei de floarea soarelui, zahar brun, compot de prune, cacao, fructoza, pasta de vanilie, faina, praf de copt si lapte.

Ingrediente:Pudding_cu_prune_si_ciocolata

  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui
  • 150 g zahar brun
  • 40 g cacao, cernuta
  • 500 ml compot de prune, scurse de lichid si fara samburi
  • 6 linguri fructoza
  • 1 lingurita pasta de vanilie
  • 160 g faina cu factor de crestere
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 75 ml lapte

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu ulei un vas rezistent la cuptor de 1,5 litri. Pentru a prepara sosul, pune într-un va s pe foc zahărul cu 20 g cacao şi 250 ml apă şi fierbe la foc mic 3 min. Mărunţeşte prunele în tocătorul electric pentru a obţine un piure.

Adaugă ingredientele rămase (inclusiv cacaua) şi combină pentru omogenizare. Toarnă compoziţia în vas şi toarnă sosul deasupra – acesta va coborî spre bază fiind absorbit în timpul coacerii. Dă la cuptor 25-30 min până când devine uşor elastic la atingere. Scoate vasul din cuptor şi lasă să stea deoparte 10 min pentru ca sosul să se îngroaşe şi apoi serveşte.

Pudding cu prune si ciocolata

Pudding_cu_prune_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.