Pudding cu cozonac

Printeaza

O reteta delicioasa de pudding cu cozonac din: unt, coconaz cu cacao, ciocolata alba, oua, frisca, lapte, esenta de vanilie, zahar, zahar brun si ciocolata amaruie.

Ingrediente:Pudding cu cozonac

  • 75 g unt, inmuiat la temperatura camerei, plus pentru uns vasul
  • 350 g cozonac cu cacao, taiat felii groase de 1,5 cm
  • 25 g ciocolata alba, rupta bucati
  • 3 oua
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 ml lapte
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura zahar brun
  • 50 g ciocolata amaruie, topita

 

Mod de preparare:

Unge cu unt un vas din portelan rezistent la cuptor. Preincalzeste cuptorul la semnul 3/160C.

Unge feliile de cozonac cu unt si asaza-le in vas jumatate petrecute una peste alta; presara ciocolata alba.

Bate ouale, frisca, laptele, vanilie si zaharul. Toarna peste felii apoi presara zaharul. Asaza vasul la bain marie si da la cuptor 30-40 de minute.

Lasa sa se racoreasca 5 minute si apoi orneaza cu ciocolata amaruie topita. Serveste cu crema de ou sau cu frisca batuta.

Pudding cu cozonac

Pudding cu cozonac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.