Pudding cu cozonac
PrinteazaO reteta delicioasa de pudding cu cozonac din: unt, coconaz cu cacao, ciocolata alba, oua, frisca, lapte, esenta de vanilie, zahar, zahar brun si ciocolata amaruie.
- 75 g unt, inmuiat la temperatura camerei, plus pentru uns vasul
- 350 g cozonac cu cacao, taiat felii groase de 1,5 cm
- 25 g ciocolata alba, rupta bucati
- 3 oua
- 200 ml frisca lichida
- 250 ml lapte
- 1 lingura esenta de vanilie
- 2 linguri zahar
- 1 lingura zahar brun
- 50 g ciocolata amaruie, topita
Mod de preparare:
Unge cu unt un vas din portelan rezistent la cuptor. Preincalzeste cuptorul la semnul 3/160C.
Unge feliile de cozonac cu unt si asaza-le in vas jumatate petrecute una peste alta; presara ciocolata alba.
Bate ouale, frisca, laptele, vanilie si zaharul. Toarna peste felii apoi presara zaharul. Asaza vasul la bain marie si da la cuptor 30-40 de minute.
Lasa sa se racoreasca 5 minute si apoi orneaza cu ciocolata amaruie topita. Serveste cu crema de ou sau cu frisca batuta.
Pudding cu cozonac
Pofta buna!