Pudding cu banane si orez

Printeaza

O reteta de pudding cu banane si orez din: orez, lapte, miere, vanilie, banane, lamaie, albusuri si nucsoara.

Ingrediente:Pudding cu banane si orez

  • 60 g orez cu bobul rotund
  • 600 ml lapte semidegresat
  • 3 linguri miere
  • 1 baton vanilie
  • 2 banane coapte
  • 0.5 lamaie, coaja rasa fin
  • 2 albusuri
  • un varf de cutit de nucsoara, proaspat macinata

 

Mod de preparare:

Se pune orezul intr-o cratita impreuna cu laptele, apoi se amesteca mierea si se adauga batonul de vanilie. Se fierbe la foc potrivit pana da in clocot, apoi se micsoreaza flacara si se acopera cratita. Se fierbe la foc mic 1 ora – 1 ora si 15 minute, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca, pana cand orezul este fiert si compozitia s-a ingrosat, dar nu a scazut prea mult.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 200ºC. Se scoate batonul de vanilie din orez. Se descojesc bananele si se taie felii subtiri, apoi se adauga in orez impreuna cu zeama de lamaie.

Se bat ouale intr-un castron curat si uscat pana se fac spuma. Se inglobeaza in amestecul de orez. Se toarna in 6 castronase termorezistente de 200 ml sau intr-un vas de 1,2 litri si se presara nucsoara.

Se asaza castronasele sau vasul pe o tava intinsa si se dau la cuptor 10-12 minute, respectiv 25-30 de minute, pana cand au crescut si au capatat o culoare aurie. Pudingul se serveste cald.

Pudding cu banane si orez

Pudding cu banane si orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.