Prajitura Hawaii

Printeaza

Prajitura Hawaii din: cocktail de fructe, unt, zahar, sare, oua, faina, nuca de cocos, praf de copt, suc de lamaie.

Ingrediente:Prajitura Hawaii

  • 1 conserva mare de cocktail de fructe (ananas, pere, mere, struguri, cirese..)
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 25 g nuca de cocos
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 linguri suc de lamaie
  • 200 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Turnam continutul conservei intr-o sita si lasam sa se scurga bine sucul intru-n alt recipient.
Taiem bucatile de fructe in bucatele potrivite daca e cazul.Batem bine untul (la temperatura camerei) cu zaharul si praful de sare,adaugam ouale si amestecam pina s-a dizolvat zaharul complet.

Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in amestecul din unt, zahar, ou.
La sfarsit adaugam sucul de lamaie si fructele.Aluatul il turnam in forma unsa si tapetata si nivelam putin (reteta originala era in forma de guguluf, dar eu nu am avut).

Lasam in cuptorul preincalzit la o temperatura de 200°C pentru ca 50-60 minute.
Scoatem si lasam la racit.

Zaharul pudra il amestecam cu atita suc de fructe, in asa fel sa obtinem o consistenta mai vascoasa si turnam peste prajitura.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.