Prune murate cu rozmarin si cimbru

Printeaza

Prune murate cu rozmarin si cimbru din: prune, aceto balsamico, vin, sare, zahar, boabe de piper, rozmarin, cimbru.

Ingrediente:Prune_murate_cu_rozmarin_si_cimbru

  • 1 kg prune
  • 500 ml aceto balsamico
  • 250 ml vin rosu
  • 1 lingura de sare
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 3 crengute de rozmarin
  • 6 crengute cimbru

 

Mod de preparare:

Se spală prunele şi se crestează pieliţa cu un cuţit ascuţit. Se toarnă într-o oală oţetul şi vinul împreună cu sarea, zahărul şi boabele de piper; se fierbe totul cca 5 min., la foc potrivit.

Se introduc prunele împreună cu mirodeniile în borcane şi se toarnă deasupra lichidul fierbinte.

Borcanele spălate şi uscate în prealabil se închid imediat ermetic. Prunele trebuie să se îmbibe cu siropul cu oţet, cel puţin 2 zile.

Prune murate cu rozmarin si cimbru

Prune_murate_cu_rozmarin_si_cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.