Prune murate cu ghimbir si ardei iute

Printeaza

Prune murate cu ghimbir si ardei iute din: prune, ghimbir macinat, ardei iute, cuisoare, scortisoara, sare, zahar, otet.

Ingrediente:Prune_murate_cu_ghimbir_si_ardei_iute

  • 1,5 kg prune
  • 15 g ghimbir macinat
  • 2 ardei iuti tocati marunt
  • 5 g cuisoare
  • un praf de scortisoara
  • un praf de sare
  • 400 g zahar
  • 500 ml otet

 

Mod de preparare:

Speli fructele si fiecare pruna o impingi usor cu o furculita. Toate celelelta ingrediente le pui intr-o oală.

Când fierb, adaugi prunele şi le laşi 3-4 minute la fiert. Scoţi prunele şi le pui în borcane sterilizate. Siropul îl fierbi în continuare până se îngroaşă.

Când e gata, îl torni peste fructe, în borcane. Laşi la răcit şi pui borcanele

Prune murate cu ghimbir si ardei iute

Prune_murate_cu_ghimbir_si_ardei_iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.