Prune in aluat

Printeaza

Prune in aluat

Ingrediente:

  • 500 g prune
  • ulei
  • Pentru aluat:
  • 180 g faina
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat

Pentru sos caramel

  • 1 lingura unt
  • 100 g zahar
  • 250 g frisca

Preparare:

Din făină, ouă, lapte, zahăr vanilat şi praf de copt pregăteşte un aluat ca pentru clătite. Spală prunele şi îndepărtează-le cu grijă sâmburii. Trece prunele prin aluat şi prăjeşte-le puţin în baie de ulei.

Scoate-le apoi pe un platou. Separat, arde zahărul. Adaugă untul şi lasă să se topească. Pune apoi şi frişca amestecând energic până se dizolvă zahărul ars. Sosul astfel obţinut toarnă-l uşor peste prunele pane.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Oh, de mult nu am mai facut prune in aluat. Sigur o sa fac acum ca am descoperit reteta asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.