Prune caramel cu carne

Printeaza

Prune caramel cu carne din: carne de porc sau vitel, prune uscate, ceapa, zahar, ulei, faina, sare si piper.

Ingrediente:Prune_caramel_cu_carne

  • 300 g carne de porc sau vitel, taiata cuburi
  • 500 g prune uscate afumate
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 lingura cu zahar
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 2 lingurite cu faina
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Pune carnea in ulei, cu un praf de sare si putin piper. Las-o pana isis schimba culoarea.

Adauga ceapa, tocata cat mai fin (data pe razatoarea mica).

Lasa un minut, doua, apoi stinge cu o cana cu apa. Lasa acoperit

Caramelizeaza zaharul intr-o tigaie, apoi singe-l cu o lingura cu apa. pune prunele din care ai scos samburii. Lasa 2-3 minute, amestecand continuu.

Adauga si prunele peste carne si faina desfacuta in putintica apa. Acopera vasul si lasa la foc mic pana se umfa prunele.

Prune caramel cu carne

Prune_caramel_cu_carne

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Rulouri de carne de rață cu prune

Rulouri de carne de rață cu prune și sos de vin roșu din: piept de rata, prune uscate, sare, piper, ulei de masline, vin rosu sec, supa, unt, cimbru   Ingrediente: 2 piepturi de rață dezosate și curățate 12 prune uscate Sare și piper după gust 1 lingură de ulei de măsline 1 ceasca de […]

Mancare de prune uscate

Mancare de prune uscate cu carne

Mancare de prune uscate cu carne din: carne de vita, unt, prune, zahar, lamaie, faina, ceapa, sare. Ingrediente: 1 kg carne de vită (rasol sau cap de piept) 2 linguri cu unt 500 g prune uscate (fără sâmburi) 3 linguri cu zahăr 1/2 lămâie 1 linguriţă cu făină sare 1 ceapă tocată   Mod de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.