Prune calde cu miere şi nuci

Printeaza

O reteta delicioasa de prune cu: zeama de portocale, unt, miere, zahar brun, fulgi de ovaz, nuci.

Ingrediente:Prune calde cu miere şi nuci

  • 1 kg prune, fără sâmburi
  • zeama de la 2 portocale
  • 100 g unt
  • 200 g miere
  • 50 g zahăr brun
  • 50 g fulgi de ovăz
  • 100 g nuci măcinate

 

Mod de preparare:

Intr-un vas termorezistent (yena), uns în prealabil cu puţin unt, se pun prunele.fără sâmburi, 50 g unt, sucul de portocale şi zahărul bun.

Se lasă la cuptor până când fructele se coc (se înmoaie), într-o cratiţă se încălzeşte mierea cu restul de unt.

Această compoziţie se amestecă cu fulgii de ovăz şi nuca măcinată şi se răstoarnă peste prunele din tavă, se mai dă la cuptor pentru cinci-şapte minute. Se scoate şi se serveşte fierbinte, în cupe.

Prune calde cu miere şi nuci

Prune calde cu miere şi nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.