Profiterol cu banane si topping de caramel

Printeaza

Profiterol cu banane si topping de caramel din: unt, făină, ouă, zahăr, smântână, esenţă de vanilie, banane, zahăr pudră, lămâie, frisca.

 

Ingrediente pentru gogosi:Profiterol_cu_banane_si_topping_de_caramel

  •  60 g unt
  •  75 g făină
  •  2 ouă

Ingrediente pentru caramel:

  •  30 g unt nesărat
  •  90 g zahăr
  •  150 ml smântână
  •  câteva picături de esenţă de vanilie

Ingrediente pentru umplutura:

  •  3 banane coapte
  •  2 linguri cu zahăr pudră
  •  sucul de la o lămâie
  •  300 ml frişcă

 

Mod de preparare:

Pentru gogoşi, pune pe foc 150 ml apă într-o cratiţă şi adaugă untul.

Lasă până când untul se topeşte, apoi măreşte focul şi adu amestecul în punctul de fierbere, la de pe foc, adaugă făina şi bate cu telul până când se obţine o cremă.

Lasă să se răcească 10 minute. Adaugă ouăle pe rând, bătând bine, până când obţii o cremă lucioasă.

Umple o pungă pentru ornat cu acest amestec şi formează 16-20 de bile, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Introdu tava în cuptorul preîncălzit la 220°C şi coace 15-20 de minute până când gogoşile au crescut şi au o culoare galben-pal.

Redu temperatura cuptorului la 180°C. Găureşte fiecare gogoaşă cu un băţ ca să iasă aburul, apoi lasă la copt încă 5-10 minute până se rumenesc gogoşile.

Pentru sos, topeşte untul într-o tigaie, adaugă zahărul, smântână şi vanilia. Amestecă totul la foc mic până când se dizolvă zahărul.

Creşte temperatura şi fierbe până când se ajunge la consistenţa dorită. Lasă sosul să se răcească. Taie gogoşile în jumătate, îndepărtează miezul.

Pentru umplutură, pisează bananele şi amestecă-le cu zahărul şi sucul de lămâie. Adaugă frişca şi omogenizează.

Umple gogoşile cu acest amestec. Aşază-le pe o farfurie şi toarnă sos caramel deasupra.

Profiterol cu banane si topping de caramel

Profiterol_cu_banane_si_topping_de_caramel

Pofta buna!

1 comentariu

  1. mie imi place mult profiterolul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.