Pricomigdale cu crema de vanilie

Printeaza

O reteta de pricomigdale cu crema de vanilie din: albusuri, zahar, zahar vanilat, migdale, cafea instant, unt, zahar, galbenusuri, lapte, vanilie, menta, zmeura si sos de ciocolata.

Ingrediente:

pentru bezea:

  • 5 albusuriPricomigdale cu crema de vanilie
  • 250 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 250 g migdale macinate
  • un varf de lingurita cafea instant

pentru crema:

  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 75 ml lapte
  • un baton de vanilie

pentru ornat:

  • menta
  • zmeura
  • sos de ciocolata

 

Mod de preparare:

Se pun albuşurile într-o oală şi se bat cu mixerul, deasupra unei cratiţe cu apă clocotită. Se adaugă zahărul si zahărul va­nilat şi, după ce a căpătat luciu, se adaugă migdalele măcinate şi cafeaua instant. Se încorporează uşor şi se toarnă cu ajutorul unui poş în tavă. Se coc pricomigdalele, pentru început, cu uşa cuptorului închisă şi apoi se usucă ţinând uşa întredeschisă.

In acest timp, se prepară crema. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul. Se adau­gă laptele în care s-a opărit batonul de vanilie. Se fierbe crema şi se dă deoparte să se răcească.

Se freacă untul spumă, se încorporează crema şi se umplu pricomigdalele. Se servesc ornate cu zmeură, mentă si se stropesc cu sos de ciocolată.

Pricomigdale cu crema de vanilie

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • pricomigdale cu crema
  • reteta pricomigdale cu crema
  • pricomigdale reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.