Prepelite cu mere si pere

Printeaza

Prepelite cu mere si pere din: prepelite, mere, pere, lamaie, ciuperci, stafide, unt, vin, ulei de porumb, sare si piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 4 prepelite fara intestine si curatate
  • 2 mere
  • 2 pere
  • 1 lamaie
  • 250 g ciuperci
  • 1 lingura stafide galbene
  • 10 g unt
  • 10 cl vin alb sec
  • ulei de porumb
  • sare si piper macinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi merele şi perele, scoateţi căsuţele cu sîmburi, tăiaţi-le cubuleţe şi stropiţi cu zeamă de lămîie. Curăţaţi ciupercile, pu- neţi-le în apă clocotită, sărată, 3 minute, răcoriţi-le şi scurgeţi-le. Prăjiţi ciupercile cu puţin ulei pînă se evaporă tot lichidul din ele. Săraţi şi piperaţi. Spălaţi stafidele cu apă fiartă.

Săraţi şi piperaţi uşor în interior şi pe afară prepeliţele. Intro­duceţi cîteva cubuleţe de măr şi de pară înăuntrul fiecăreia şi legaţi-le cu aţă. Incălziţi untul cu puţin ulei într-o cratiţă. Puneţi înăuntru prepe­liţele şi rumeniţi-le la foc domol, întorcîndu-le de mai multe ori, timp de 5 minute. Stropiţi cu vin alb, puneţi capacul şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit timp de 10 minute.

Adăugaţi apoi restul de cuburi de măr şi pară şi stafidele. Săraţi şi piperaţi. Continuaţi să ţineţi cratiţa pe foc, cu capac, încă 15 minute, adăugaţi ciupercile şi încălziţi din nou. Serviţi pe farfurie.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.