Prepeliţă cu spanac in sos dulce-acrişor

Printeaza

O reteta delicioasa de prepelita cu spanac in sos dulce acrisor din: prepelite, sare cu ierburi aromatice, frunze de spanac, ulei de masline extravirgin, vin rosu, stafide, seminte de pin, otet alb, usturoi, zahar, sare si piper.

Ingrediente:Prepeliţă cu spanac in sos dulce-acrişor

  • 4 prepeliţe
  • 1/2 lingură sare cu ierburi aroma­tice (pentru carne)

pentru spanac:

  • 500 g frunze de spanac proaspăt
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 pahar mic cu vin roşu foarte dulce –
  • 1 lingură stafide
  • 1 lingură seminţe de pin
  • 1 lingură oţet alb
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 linguriţă de zahăr
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Eviscerează prepeliţele şi pârleşte-le; spală-le bine şi tranşează-le (separând de carcasă piepţii şi pulpele). Presară-le cu sarea aromată şi pune-le în frigider.

Lasă spanacul în apă rece 15 minute, spală-1 bine în mai multe ape şi scurge-1. încinge uleiul într-o cratiţă împreună cu usturoiul zdrobit şi adaugă seminţele de pin, zahărul şi stafidele înmuiate în prealabil în vin.

Prăjeşte puţin, apoi adaugă spanacul şi căleşte-1 2 mi­nute. Toarnă oţetul şi lasă-1 să se evapore, apoi adaugă sare şi piper, după gust. Frige prepeliţele pe grătar şi serveşte-le peste sosul de spanac dulce-acrişor.

Variante: Poţi înlocui prepeliţele cu porumbei întregi, preparaţi la cuptor într-o cratiţă cu ţelină, morcovi şi ceapă. Când sunt gata, adaugă spanacul în cratiţă, amestecă şi lasă puţin să se întrepătrundă aromele.

Prepeliţă cu spanac în sos dulce-acrişor

Prepeliţă cu spanac in sos dulce-acrişor

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.