Fazan cu ciuperci din: fazan, unt, sare, cartofi, ciuperci, patrunjel. Ingrediente: un fazan potrivit unt sare cartofi 250 g ciuperci pătrunjel verde Mod de preparare: Păstrăm capul fazanului, cu o parte din pielea de pe gât necurăţată de pene, pentru a orna cu el friptura. Curăţăm corpul de pene, îl spălăm şi îl sărăm; […]
Pregătirea fazanului pentru preparare
PrinteazaPregătirea fazanului pentru preparare
Fazanul trebuie ţinut câteva zile, mai ales dacă este bătrân, atârnat cu capul în jos, pentru fezandare.
Durata ţinerii la frăgezire, depinde de vârsta fazanului şi de temperatura la care se ţine. Pe timp rece, se ţine atârnat 2-5 zile, iar pe timp mai puţin răcoros, 1-2 zile.
Ca şi celelalte păsări sălbatice, nu se curăţă de pene înainte, ci în momentul când se pune la marinat sau când se prepară pentru gătit.
După smulgerea penelor, fără a fi opărit, se pârleşte, se freacă cu puţin mălai. Se spală şi se şterge.
Se scot măruntaiele şi se şterge din nou, nu se spală cu apă. Fazanul tânăr nu se marinează, ci numai cel bătrân.
Pregătirea fazanului pentru preparare
Pofta buna!
Poate iti place si:
Fazan cu ciuperci
Friptura de fazan cu vin
Friptura de fazan cu vin din: fazan, unt, vin, slanina, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan 2 linguri cu unt 1 pahar cu vin sare piper boabe slănină afumată Mod de preparare: Stropiţi fazanul cu unt, săraţi-l pe dinăuntru şi pe dinafară, acoperiţi carnea cu fâşii subţiri de slănină afumată şi puneţi în tava de […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/pregatirea-fazanului-pentru-preparare html
Credeam ca se curata inainte de pene, asta e chiar ciudat