Pregatirea carnatilor de porc

Printeaza

Pregatirea carnatilor de porc: carne de porc, slanina, usturoi, cimbru, ienibahar, piper, sare.

Poate te intereseaza si:

 

Pregatirea carnatilor de porc

Ingrediente:

  • 2 kg carne porc
  • 500 g slănină
  • 2-3 căţei de usturoi
  • cimbru
  • ienibahar
  • piper
  • sare
  • puţină apă

Mod de preparare:

Alegem carne de porc: garf, spată, partea dinainte, potrivit de grasă. Scoa­tem oasele şi dăm prin maşina de tocat. Adăugăm slănina tăiată în cuburi mici. Punem sare şi piper, după gust; de ase­menea usturoiul pisat bine cu puţină sare şi puţină apă. Mai fierbem puţin cimbru, ienibahar, şi frămîntăm cu mana carnea împreună cu mirodeniile, turnînd încet 2—3 linguri apă rece.

Scoatem sita şi cuţitul de la maşina de tocat şi aplicăm palnia de umplut camaţi. Tragem pe palnie maţele curăţate bine adunate la un loc. Introducem carnea în maşină şi umplem carnaţii. Cu o mană învartim ma­nivela, iar cu cealaltă ţinem între degete capătul maţului (ca să nu iasă tocătura afară). Potrivim cu mana ca să nu se în­doaie şi să nu capete umflături.

Cînd sunt gata, îi atîrnăm undeva afară (la ţară sub streaşină) pentru ca să se zvante.

O parte din carnaţi se pot afuma.

Capetele carnatului nu se leagă, ci se ating puţin de plita încinsă, ele se strang închizîndu-se complet.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.