Praz umplut cu orez si bulion

Printeaza

Praz umplut cu orez si bulion din: praz, orez, ou, faină, ulei,  bulion, piper boabe, zahăr, verdeaţă, sare.

Praz umplut cu orez si bulion

Ingrediente:

  • 4-5 fire praz
  • 1 ceaşcă orez
  • 1 ou
  • 1 lingură faină
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1 lingură bulion
  • piper boabe
  • zahăr
  • verdeaţă tocată
  • sare

Mod de preparare:

Prazul se curăţă şi se spală, apoi se taie bucăţi şi se fierbe un sfert de oră în apă cu sare. Bucăţile se golesc de miez, se păstrează doar câte trei-patru foi din partea exterioară.

Orezul se fierbe, se amestecă într-o farfurie cu un ou, verdeaţă tocată, sare şi o linguriţă de faină, eventual o linguriţă de bulion.

Se umplu bucăţile de praz cu acest amestec, se aşează într-o formă unsă cu ulei, se acoperă cu apă caldă după ce s-a dizolvat în apă o linguriţă de bulion.

Se adaugă o lingură d.e zahăr şi se introduce forma în cuptorul cald, la foc potrivit, pentru o jumătate de oră. în sos se pun la fiert şi câteva boabe de piper. Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Din poza arata bine, acum nu stiu ce gust are, asa ca nu m-as baga sa incerc asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.