Praz umplut cu masline tocate

Printeaza

 Praz umplut cu masline tocate

Pentru:12 persoane

Ingrediente:Praz umplut cu masline tocate

  • 18 bucăţi de praz tăiate scurt
  • 250 g măsline (negre)
  • 50 g ulei
  • pătrunjel

 

 

Mod de preparare:

Prazul se taie în segmente scurte de circa 7 cm preferîndu-se părţile groase dinspre cap, apoi se fierbe uşor 12 minute la foc moderat, în apă cu sare.

Se scoate imediat prazul din apă şi se lasă să se răcească după care se scot din bucăţile de praz, părţile din mijloc (tuburile concentrice) lăsînd ast­fel cele 1-2 tuburi exterioare.

Măslinele după ce au fost bine desărate se toacă foarte mărunt (eliminînd sîmburii) după care se stropesc cu zeamă de lămîie şi se amestecă bine cu ulei şi pătrunjel tocat mărunt.

Cu această compoziţie se umplu tuburile de praz, după care se ung cu ulei şi se aşază pe o tavă (pla­tou) într-o figură estetică garnisită corespunzător.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.