Praz umplut cu branza si cartofi

Printeaza

Praz umplut cu branza si cartofi din: praz, cartofi, branza, ou, lapte, faina, unt, usturoi, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Praz umplut cu branza si cartofi

  • 3 fire de praz
  • 3 cartofi
  • 200 g brânză de oaie (de burduf)
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură unt
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi prazul, îl speli, îl tai bucăţi de 10 cm lungime şi le pui la fiert în apă cu sare doar cât să se înmoaie.Intr-o altă cratiţă fierbi cartofii curăţaţi şi când sunt gata, îi scurgi şi-i pasezi. Amesteci apoi piureul obţinut cu brânza fărâmiţată, oul, usturoiul pisat şi pui şi puţin piper.

Desfaci apoi prazul înmuiat astfel încât să obţii mai multe tuburi. Pui compoziţia de cartofi într-un şpriţ şi umpli bucăţile de praz pe care le aşezi apoi într-o formă.

Rumeneşti făina în unt, stingi cu laptele şi laşi pe foc până se îngroaşă. Torni apoi sosul alb peste praz, presari puţin pătrunjel şi dai totul la cuptor, pentru 20-25 de minute, la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • praz umplut cu branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.