Praz la cuptor cu lapte si branza

Printeaza

Praz la cuptor cu lapte si branza din: praz, faină, lapte dulce, unt, brânză sărată sau caşcaval, sare.

Praz la cuptor cu lapte si branza

Ingrediente:

  • 4 fire praz
  • 1 lingură faină
  • 1 pahar lapte dulce
  • 3 linguri unt
  • 50 g brânză sărată sau caşcaval
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă prazul, se. spală şi se taie bucăţi potrivit de mari. De la praz se foloseşte numai partea albă. Bucăţile se clocotesc în apă cu sare, se scot când s-au înmuiat şi se lasă să se scurgă.

Se unge o formă cu unt, se aşează bucăţile de praz şi se acoperă cu un sos alb pregătit pe foc mic din două linguri de unt şi două linguri de faină.

Sosul se subţiază cu lapte turnat treptat. Când devine consistent ca o smântână, se răstoarnă peste bucăţile de praz.

Se rade deasupra caşcaval sau brânză sărată si se introduce forma în cuptor, pentru 20 de minute. Se serveşte cald, tăiat felii, direct din formă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.