Praz cu ghimbir

Printeaza

Praz cu ghimbir din: praz, otet, zahar, sare, coriandru, apa, piper, ghimbir, dafin, ardei iute.

Ingrediente:Praz cu ghimbir

  • 500-600 g praz
  • 2 căni oţet de vin
  • 1 cană zahăr
  • 2 1/2 linguriţe cu sare grunjoasă
  • 1 linguriţă coriandru boabe
  • 2 căni apă
  • 1/2 linguriţă piper boabe
  • 1/2 linguriţă ghimbir ras
  • 3 frunze de dafin
  • 2 ardei iuţi roşii

 

Mod de preparare:

Pui într-o cratiţă oţetul, zahărul, sarea, boabele de coriandru şi piper, ghimbirul ras, frunzele de dafin şi ardei iuţi tocaţi mărunt, împreună cu două căni de apă.

Aduci la temperatura de fierbere şi adaugi prazul spălat şi tăiat bucăţi de 2-3 cm. Laşi să dea într-un clocot, reduci din intensitatea focului şi mai laşi 3 minute. Scoţi prazul cu ajutorul unei strecurători şi umpli borcanele sterilizate, de preferinţă de mici dimensiuni.

Dai într-un clocot lichidul rămas şi îl torni cu grijă peste prazul din borcane. Sigilezi şi fierbi borcanele vreme de 30 de minute.

 

Praz cu ghimbir

Praz cu ghimbir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.