Praz cu carne

Printeaza

Praz cu carne din: carne, praz, grasime, ceapa, apa, rosii, unt, faina.

Ingrediente:

  • 50 g carne
  • 20-0 bucăţele praz
  • 200 g grăsimePraz cu carne
  • ceapă
  • 3 ceşti apă
  • 400 g roşii (sau 1 lingură bulion fiert)
  • 1 linguriţă unt

Pentru rantaş :

  • 1/2 linguriţă făină
  • 1 linguriţă unt

 

 

Mod de preparare:

Spălăm carnea (de preferinţă de viţel), lasăm să se scurgă şi o sărăm puţin.

Punem carnea tăiată în bucăţi potrivite la prăjit, în grăsime.

Alegem partea albă a prazului, curătam frunzele tari de deasupra şi tăiem bucăţi de 5 cm.

Opărim prazul cu apă clocotiă, acoperim cu capacul şi lăsăm să stea 5-10 minute.

Apoi strecurăm şi pră­jim prazul într-o tigaie, în grăsime în­cinsă.

Il întoarcem să se aurească pe toate părţile, fără să aibă puncte negre, şi îl scoatem pe o farfurie.

Prăjim ceapa. Punem într-o cratiţă pra­zul prăjit, ceapa şi carnea, turnăm pu­ţină apă fierbinte şi lăsăm să fiarbă.

Fierbem separat jumătate din cantita­tea de roşii şi le trecem prin sită sau prin strecurătoare.

Cand prazul şi carnea s-au muiat, adăugăm zeama de roşii şi lăsăm să fiarbă descoperit.

Prăjim în grăsime restul de roşii. Stin­gem cu puţină zeamă de mancare sau cu apă fiartă, ca să treacă uşor prin stre­curătoare.

Turnăm apoi piureul de roşii peste praz.

Facem un aîntaş nu prea prăjit (altfel prazul îşi pierde gustul).

Stingem cu pu­ţină zeamă de praz şi turnăm în cratiţa cu mancare.

Potrivim sarea şi lăsăm să scadă bine.

Inainte de a servi, ameste­căm în mancare o linguriţă de unt proas­păt şi vanturăm, ca să rămînă gustul de unt proaspăt.

Servim prazul în farfurii fierbinţi.

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Merge sa pun si masline?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.