Prajiturica festiva

Printeaza

Prajiturica festiva din: oua, zahar pudra, nuca, faina, zahar, unt,lamaie, rom, vanilie.

Ingrediente:Prajiturica festiva

Pentru foi:

  • 10 albuşuri
  • 300 g zahăr pudră
  • 200 g nucă măcinată
  • 100 g făină

Pentru cremă:

  • 10 gălbenuşuri
  • 300 g zahăr
  • 300 g unt
  • arome: esenţă de rom, de vanilie
  • coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare:

Pregăteşti foile aşa:

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu za­hărul. Adaugi făina şi nuca. Coci 3 foi pe fundul tă­vii tapetată cu hârtie de copt (întinzi foile cu cuţitul).

Pregăteşti crema aşa:

Baţi gălbenuşurile cu zahărul pe baie de abur. Când îşi dublează volumul, iei vasul de pe foc, iar când s-a răcit amesteci cu untul.

Impărţi crema în trei părţi în care pui arome diferite: rom, vanilie, nes şi coajă rasă de lămâie. Pentru crema de deasupra, razi ciocolată.

Dai prăjitura la rece până la momentul servirii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.