Prajiturica cu crema de lamaie

Printeaza

Prajiturica cu crema de lamaie din: oua, zahar, faina, amoniac, margarina, zahar, cacao, praf de copt, unt, lamaie.

Ingrediente:Prajiturica cu crema de lamaie

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 12 linguri de zahăr
  • 12 linguri făină
  • amoniac

Pentru foi:

  • 400 g făină
  • 150 g margarină
  • 150 g zahăr
  • 1 ou
  • 1 lingură cacao
  • 1 praf de copt sau amoniac,

Pentru cremă:

  • 1 unt
  • 250 g zahăr
  • zeama de la o lămâie

 

Mod de preparare:

Pregăteşti blatul aşa:

Baţi albuşurile spumă cu 6 linguri de zahăr. Peste ele adaugi gălbenuşurile frecate bine cu 6 linguri de za­hăr şi amoniacul stins în lapte fierbinte. Presari făină peste compoziţia obţinută, amestecând încet cu o lingură de lemn. Compoziţia trebuie să fie potrivit de moale.

După ce ungi tava cu untură şi o tapetezi cu făină, torni compoziţia de blat şi o bagi în cuptorul încins.

Pregăteşti foile aşa:

Din ingredientele pentru foi frămânţi un aluat, îl împărţi în două, iar din fiecare bucată întinzi două foi, pe care le coci pe dosul tăvii. După ce scoţi foile din cuptor, le stropeşti cu rom, sau cu sirop cu rom.

Pregăteşti crema aşa:

Freci untul cu zahărul până devine spumă, apoi adaugi zeama de lămâie, amestecând cu mixerul. Pe un platou, de mărimea şi de forma tăvii unde ai copt foile, pui o foaie, un rând de cremă, blatul însiropat bine, din nou un rând de cremă şi a doua foaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.