Briose cu topping de zahar

Printeaza

Prajituri cu topping de zahar din: zahar fin, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, oua, faina, zahar pudra si zahar fin.

Ingrediente:Prajituri_cu_topping_de_zahar

  • 125g de zahăr fin
  • 125g de unt nesărat, la temperatura camerei
  • coaja de la 2 lămâi, plus 4 linguri suc de lămâie
  • 2 ouă
  • 125g de făină amestecată cu 1 linguriţă praf de copt
  • 185 de zahăr pudră, cernut

pentru toppingul de zahar si lamaie:

  • 100g de zahăr fin
  • coaja rasă de la 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara glazura de zahăr cu lămâie, se amestecă 50g de zahăr fin cu cea mai mare parte a sucului de lămâie într-un blender, apoi se amestecă şi restul de zahăr. Se toarnă combinaţia pe o tavă şi apoi se lasă să se usuce timp de 1 oră.

Pentru a prepara prăjiturile, se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Cu un mixer, se bat zahărul, untul şi coaja de lămâie, până când se obţine un amestec uşor – acordă-i destul timp, pentru că acesta va face ca prăjiturile să arate bine şi pufoase.

Se adaugă pe rând câte un ou şi câte o lingură de făină, pentru a preveni apariţia cocoloaşelor. La final, se adaugă restul de făină şi două linguri de suc de lămâie.

Se pun 12 forme de hârtie într-o tavă de brioşe şi se toarnă compoziţia în ele. Se dau la cuptor timp de 18-20 de minute, până când aluatul creşte şi devine auriu deschis.

Se răcesc pe un grătar. Se amestecă zahărul pudră şi 2 linguri de suc de lămâie, până când compoziţia devine omogenă.

Se scot formele de hârtie de pe prăjituri. Se stropesc cu glazură şi se presară cu toppingul de zahăr cu lămâie, apoi se lasă să se întărească.

Prajituri cu topping de zahar

Prajituri_cu_topping_de_zahar

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Valentina Negrescu

    Biosele sau prajitura, ce dracu sunt imi plac la nebunie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.