Prajituri cu nuci pecan, sirop de agave si scortisoara

Printeaza

Prajituri cu nuci pecan, sirop de agave si scortisoara din: nuci obişnuite, nuci pecan, curmale deshidratate, praf de roşcovă, scorţişoară, miere sau sirop de agave, sare, ulei de nucă de cocos, sos de zmeură.

Prajituri cu nuci pecan, sirop de agave si scortisoara

Ingrediente:

  • 2 ceşti de nuci obişnuite
  • 2 ceşti de nuci pecan
  • 1 ceaşcă de curmale deshidratate
  • 1/2 ceaşcă de praf de roşcovă
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară
  • 4 linguri de miere sau sirop de agave.
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1/2 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, topit
  • sos de zmeură

Mod de preparare:

Amestecaţi nucile obişnuite şi nucile pecan într-un mixer până se fărâmiţează bine, dar mai sunt grunjoase. Nu le procesaţi peste măsură.

Adăugaţi în amestec curmalele, praful de roşcovă, scorti- şoara, mierea, sarea şi uleiul de nucă de cocos. Continuaţi procesarea până se omogenizează.

Presaţi aluatul de prăjituri într-o tavă pătrată. Deasupra, aşterneţi un strat de sos de zmeură. Puneţi tava în congelator pentru o oră, până se întăreşte. Tăiaţi compoziţia în forme pătrate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.