Prajituri cu aroma de rom

Printeaza

Prajituri cu aroma de rom din: unt, ou, galbenusuri, zahar pudra, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie, otet de mere, esenta de portocale, rom, smantana, faina, ulei.

Ingrediente:Prajituri cu aroma de rom

  • 10 g unt topit
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1-2 linguri zahar pudra
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1/2 lingurita otet de mere
  • 1/2 lingurita esenta de portocale sau de lamaie
  • 2 lingurite rom
  • 1-2 linguri smantana
  • 1 cana faina
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se bate untul cu 1 ou, galbenusuri, zahar pudra si zahar vanilat, un praf de sare si coaja de lamaie, obtinandu-se o spuma groasa alb-galbuie.

Apoi se inglobeaza otetul, esenta, romul si smantana. Se adauga la final faina, treptat si se framanta cu mainile un aluat elastic.

Se imparte aluatul in doua; o jumatate se infaoara in folie si se da la frigider.

Din restul se intinde o foaie dreptunghiulara si se taie fasii groase de cca 2 cm latime si 8 cm lungime.

Se face pe mijlocul fiecarei fasii cate o crestatura de 2,5 cm lungime si se trece un capat prin aceasta deschizatura.

Se asaza pe planseta si se acopera cu folie, ca sa nu se usuce

. Se procedeaza la fel cu restul de aluat. Se incinge uleiul intr-o cratita (la cca 190 °C) si se prajesc ingerasii 1-2 minute pe ambele fete.

Se scot, se lasa sa se scurga de excesul de grasime pe prosoape de hartie si se pudreaza apoi cu zahar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.