Prajituri colorate

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, praf de copt, oua, zahar pudra, zahar vanilat, iaurt, fructe confiate, rahat, unt, zahar tos, sare, lamie, zahar colorat.

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • o jumătaite de pliculeţ praf de copt
  • 3 ouă
  • 120 g zahăr pudră
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • 175 ml iaurt
  • 100 g fructe confiate
  • 100g rahat
  • 60 g unt
  • 120 g zahăr tos
  • sare
  • o lămâie
  • decor de zahăr colorat

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pun untul moale  împreunăcu ouăle, zahărul tos, un vârf de linguriţă cu sare şi zahărul vanilinat. Se mixează până devin ca o cremă, se adaugă iaurtul, pra­ful de copt şi coaja rasă de lămâie.

Se presară făina, se mixează, apoi se adaugă ouăle mixate separat, fructele confiate şi rahatul tăiate cubuleţe.

Se amestecă totul de jos în sus, ca să nu se lase compoziţia, se toarnă într-o tavă unsă cu unt, se nivelează şi se introduce în cup­torul încins. Se coace la foc potrivit 30 de minute, verificând dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.

Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească zece minute în tavă, se scoate pe un tocător şi se lasă să se răcească complet. într-un bol se amestecă zahărul pudră cu suc de lămâie adăugat treptat până ce compoziţia seamănă cu o smântână.

Se taie prăjitura în dreptun­ghiuri, se toarnă deasupra gla­zura şi se presară cu decorul din zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.