Prajiturele insiropate din crema de lamaie

Printeaza

O reteta de prajiturele cu unt, zahar tos, oua, malai grisat, faina, coaja de lamaie si suc de lamaie. Malaiul grişat este cel ce dă acestei prăjiturele culoare galbenă specifică şi textură foarte moale. Dacă nu găsiţi mălai grişat, folosiţi 200 g de făină cu agent de creştere în locul combinaţiei de mălai grişat

Ingrediente:Prajiturele insiropate din crema de lamaie

  • 200 g unt foarte moale
  • 200 g zahăr tos
  • 1 ouă mari
  • l00 g mălai grişat
  • 140 g făină
  • coaja a 3 lămâi
  • 4 linguri cremă de lămâie (lemon curd)
  • 5 linguri zahăr tos
  • 1 lămâie, coajă şi zeamă

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C/aer cald sau 160°C şi se plasează grătarul cuptorului pe mijloc. Se unge cu unt o tavă dreptunghiulară de 20 x 30cm. Se taie o foaie de copt un pic mai mare decât interiorul tăvii şi se tapetează tava cu ea, având grijă să fie perfect întinsă şi lipită de untul de pe tavă.

Se pun toate ingredientele pentru prăjitură şi un praf de sare într-un castron mare, apoi se amestecă folosind un mixer electric de mână, până se obţine o compoziţie omogenă şi fină. Se toarnă compoziţia în tavă şi se nivelează suprafaţa. Se întinde crema de lămâie pe suprafaţa aluatului, trasând cu ea linii groase.

Cu ajutorul cozii unei linguri se modelează zulufi din cemă, amestecând uşor cu aluatul – nu prea mult căci nu se vor mai vedea „zulufii” după coacere. Se coace prăjitura aproximativ 35 de minute sau până e aurie şi crescută. Nu se deschide uşa cuptorului decât după cel puţin 30 de minute de coacere.

Se lasă prăjitura în tavă 10 minute sau până e destul de rece pentri a fi manevrată. Se scoate prăjitura cu grijă din tavă şi se lasă la răcit pe un grătar de sârmă plasat deasupra unei tăvi în care să se colecteze siropul.

Pentru a face sirop se amestecă 4 linguri de zahăr cu zeama de lămâie şi se stropeşte cu el prăjitura. Se amestecă apoi coaja de lămâie cu o lingură de zahăr şi se presară peste prăjitură. Se lasă prăjitura să se răcească total, apoi se pune pe o suprafaţă de lucru, se îndepărtează hârtia de copt şi se taie prăjitura în bucăţele dreptunghiulare.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.